Certification Criteria

De criteria en eisen voor het behalen van het natureplus-label zijn vastgelegd in de criteriadocumenten of ‘richtlijnen’. Elk bouwmateriaal met het naturepluslabel, moet voldoen aan de vereisten voor het betreffende materiaal.

Naast de criteria voor de betreffende productgroep, zijn er nog andere vereisten waaraan het materiaal moet voldoen, bijvoorbeeld de ‘fundamentele criteria’. Bij bouwmaterialen of bouwsystemen die uit meerdere componenten bestaan, bijvoorbeeld bepleisterde buitenisolatie, vloerafwerking op een dragend plaatmateriaal, metselstenen met ingewerkte isolatie enz., gelden bovendien nog ook de criteria die voor de individuele componenten van toepassing zijn.

U vindt alle geldende criteria via de hieronder staande links. 

 

Indien u als producent een bouwmateriaal heeft waarvoor u hieronder nog geen criteriadocumenten vindt, vraag dan bij ons na of de criteria-ontwikkeling voor dat materiaal reeds bezig is, of in onze planning zit. Indien dat niet het geval is, en u wilt uw materiaal op korte termijn door natureplus laten testen, dan kunnen we de ontwikkeling van de criteria voor uw materiaal in bepaalde situaties voortrekken in onze planning. Als lid van natureplus heeft u overigens het recht om actief mee te werken aan de ontwikkeling van de criteriadocumenten.


De criteria zijn beschikbaar in het Engels, het Duits en voor een deel ook in het Frans.

 


Labelingprocedure

Meer informatie over de verdere labelingprocedure vindt u hier