15.09.2017 16:59

VIBE Eco*Bouwforum

Categorie: Termine

VIBE Netwerkevent Eco*Bouwforum, Thema: "Wegwijs in de milieu-impact van bouwmaterialen" @ EcoWonen, Antwerpen, 30 september @ 10:00 - 12:30

Eco*Bouwforum is hét viermaandelijkse netwerkevent waar bouwprofessionals met een duurzame visie elkaar ontmoeten. Voor deze editie hebben we sprekers uitgenodigd binnen één zeer actueel thema, namelijk de milieu-impact en financiële impact van bouwmaterialen en de nieuwe wetgeving tegen greenwashing. Wil je erbij zijn? Noteer dan alvast dit: We treffen elkaar op zaterdag 30 september op EcoWonen, het nieuwe beursluik van de consumentenbeurs Biolicious in Antwerp Expo. Je kan er dus meteen een dagje van maken.  

Wat mag je verwachten?

Je ontmoet bouwprofessionals uit verschillende branches en regio's. Eco*Bouwforum is de sleutel tot een duurzaam netwerk. Je ontmoet er architecten, aannemers, ontwikkelaars, producenten, wetenschappers, overheidsmedewerkers,... Eén voor één duurzaamheidsdenkers die hun steentje willen bijdragen tot een milieuvriendelijke bouwsector.

Tijdens deze editie van het Eco*Bouwforum kom je alles te weten over de milieu-impact van bouwmaterialen. Mogelijks klinken termen zoals LCA, EPD, LCC en MMG jou nog als Chinees in de oren, maar daar brengen deze sprekers snel verandering in!  

Dieter De Lathouwer van De FOD Volksgezondheid komt ons informeren over de nieuwe wetgeving rond greenwashing. De overheid wil paal en perk stellen aan bedrijven die zich groener of maatschappelijk verantwoordelijker voordoen dan ze daadwerkelijk zijn.

Ingenieur-architecte Mieke Vandenbroucke van VIBE vzw vertelt hoe je aan de hand van een levenscyclusanalyse (LCA) een goed beeld krijgt van de milieu-impact van materialen en gebouwen

We horen ook Anne Paduart aan het woord. Zij is experte in Life Cycle Costing (LCC) aan de VUB en komt toelichten hoe je met de LCC-methodiek de financiële kosten over de hele levensloop van een product in kaart kan brengen.

Evi Rossi van OVAM vertelt ons alles over de MMG-tool, een tool die werd ontwikkeld voor architecten, bouwheren en producenten om de materiaalprestaties van gebouwelementen te bepalen.

 

Je snuift meteen de beursfeer op. Na de presentaties kan je een kijkje nemen op de Biolicious beurs en een wandeling maken langs de standen van EcoWonen of EcoTuinieren.

In de namiddag kan je op EcoWonen deelnemen aan talrijke lezingen en workshops, o.a. rond het thema kalkhennep en leem. Dit programma werd samengesteld door VIBE vzw en Pixii.

PRAKTISCH:

Tijdstip: Eco*Bouwforum opent de deuren op 30 september om 10u, gelijktijdig met de opening van de Biolicious beurs. De presentaties beginnen stipt om 10u30 en duren tot 12u30.

Extra voordelig! Wil je erbij zijn? Ter gelegenheid van EcoWonen is het netwerkevent gratis toegankelijk, maar je moet wel vooraf inschrijven en een beursticket kopen. Schrijf je in via onderstaande knop, vervolgens sturen wij jou een kortingscode voor je beursticket(s). Een beursticket kost dan slechts 6€.

VIBE-bouwpartners gratis: Heeft jouw bedrijf een VIBE-erkenning? Dan heb je recht op een gratis duoticket voor de beurs! Schrijf je in voor het Eco*Bouwforum via onderstaande knop en je ontvangt jouw code voor twee gratis tickets.

Schrijf je nu in! 


Actualités

21.03.2018 ASBP-Konferenz 2018

Hochkarätige Referenten sorgten für einen großen Erfolg der diesjährigen ASBP-Konferenz zum Thema „Gesunde Gebäude“ in London. [details]

[details]
Categorie: Mitglieder und Partner

19.03.2018 Kommunen fördern Naturfaser-Dämmstoffe

In mehreren deutsche Kommunen gibt es für Bauherren einen staatlichen Zuschuss, wenn Dämmstoffe aus nachwachsenden Rohstoffen verwendet werden.[details]

[details]
Categorie: Bauszene
Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s
<< First < Précédent 1-2 3-4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 Suivant > Last >>

 

ADVERTISMENT