Natureplus – internationale vereniging voor toekomstgericht bouwen en wonen – natureplus e.V.

Wij tonen u de weg naar duurzame bouwmaterialen.

Gebouwen, bouwen en wonen zorgen voor zowat 40% van het wereldwijde grondstoffenverbruik en voor ongeveer 30% van het wereldwijde energieverbruik.

De Europese vereniging natureplus zet zich in voor een duurzaam grondstoffenbeheer en voor klimaatbescherming bij de productie van bouwmaterialen.

Wij Europeanen brengen gemiddeld meer dan 90% van ons leven in afgesloten ruimtes door (in huis, op kantoor…). De bouwmaterialen die in daarin toegepast worden, hebben natuurlijk een grote invloed op de gezondheid van de gebruikers.

De Europese vereniging natureplus promoot het gebruik van bouwmaterialen die streng getest zijn op vlak van hun invloed op de menselijke gezondheid.

Om dat te bereiken, heeft natureplus het natureplus®-kwaliteitslabel ontwikkeld. Bouwmaterialen die dit label behaald hebben, voldoen aan strenge criteria inzake

Dit label biedt consumenten en bouwprofessionals een goede wegwijzer om de producten te kiezen die aantoonbaar de beste zijn op vlak van milieu en gezondheid. De Europese ‘bouwmaterialenverordening’ (EU CPR 305:2011) vereist een declaratie van de producteigenschappen (‘performance declaration’), onder meer voor wat betreft grondstoffenverbruik, hygiëne en milieubescherming. Aan het natureplus®-label herkent u de beste materialen voor duurzaam bouwen.


News

08.09.2017 Mehr Sicherheit am Bau?

Das DIBT hat eine neue Verwaltungsvorschrift veröffentlicht, die Emissionsprüfungen für Bauprodukte in Deutschland vorschreiben soll. Dadurch soll eine fehlende EU-Regelung ersetzt werden.[meer...]

[meer...]
Categorie: Bauszene

01.09.2017 Produktqualität für die Zukunft

Seminar des Kölner eco-INSTITUT über Anforderungen an Innenraum-Produkte im internationalen und europäischen Kontext[meer...]

[meer...]
Categorie: Termine
Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s

 

ADVERTISMENT