Natureplus – internationale vereniging voor toekomstgericht bouwen en wonen – natureplus e.V.

Wij tonen u de weg naar duurzame bouwmaterialen.

Gebouwen, bouwen en wonen zorgen voor zowat 40% van het wereldwijde grondstoffenverbruik en voor ongeveer 30% van het wereldwijde energieverbruik.

De Europese vereniging natureplus zet zich in voor een duurzaam grondstoffenbeheer en voor klimaatbescherming bij de productie van bouwmaterialen.

Wij Europeanen brengen gemiddeld meer dan 90% van ons leven in afgesloten ruimtes door (in huis, op kantoor…). De bouwmaterialen die in daarin toegepast worden, hebben natuurlijk een grote invloed op de gezondheid van de gebruikers.

De Europese vereniging natureplus promoot het gebruik van bouwmaterialen die streng getest zijn op vlak van hun invloed op de menselijke gezondheid.

Om dat te bereiken, heeft natureplus het natureplus®-kwaliteitslabel ontwikkeld. Bouwmaterialen die dit label behaald hebben, voldoen aan strenge criteria inzake

Dit label biedt consumenten en bouwprofessionals een goede wegwijzer om de producten te kiezen die aantoonbaar de beste zijn op vlak van milieu en gezondheid. De Europese ‘bouwmaterialenverordening’ (EU CPR 305:2011) vereist een declaratie van de producteigenschappen (‘performance declaration’), onder meer voor wat betreft grondstoffenverbruik, hygiëne en milieubescherming. Aan het natureplus®-label herkent u de beste materialen voor duurzaam bouwen.


News

12.03.2018 Ökologische Dämmstoffe in der Nische

Die Marktanteile von ökologischen oder gesundheitsorientierten Bauprodukten und insbesondere solchen aus nachwachsenden Rohstoffen bewegen sich noch immer im einstelligen Prozentbereich.[meer...]

[meer...]
Categorie: Produkte und Angebote

07.03.2018 Aktivere Öffentlichkeitsarbeit

Der natureplus-Vorstand traf sich vergangene Woche zu einem Workshop, um über das neue Selbstverständnis des Vereins und die Konsequenzen zu diskutieren.[meer...]

[meer...]
Categorie: Von und über natureplus
Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s

 

ADVERTISMENT