Natureplus – internationale vereniging voor toekomstgericht bouwen en wonen – natureplus e.V.

Wij tonen u de weg naar duurzame bouwmaterialen.

Gebouwen, bouwen en wonen zorgen voor zowat 40% van het wereldwijde grondstoffenverbruik en voor ongeveer 30% van het wereldwijde energieverbruik.

De Europese vereniging natureplus zet zich in voor een duurzaam grondstoffenbeheer en voor klimaatbescherming bij de productie van bouwmaterialen.

Wij Europeanen brengen gemiddeld meer dan 90% van ons leven in afgesloten ruimtes door (in huis, op kantoor…). De bouwmaterialen die in daarin toegepast worden, hebben natuurlijk een grote invloed op de gezondheid van de gebruikers.

De Europese vereniging natureplus promoot het gebruik van bouwmaterialen die streng getest zijn op vlak van hun invloed op de menselijke gezondheid.

Om dat te bereiken, heeft natureplus het natureplus®-kwaliteitslabel ontwikkeld. Bouwmaterialen die dit label behaald hebben, voldoen aan strenge criteria inzake

Dit label biedt consumenten en bouwprofessionals een goede wegwijzer om de producten te kiezen die aantoonbaar de beste zijn op vlak van milieu en gezondheid. De Europese ‘bouwmaterialenverordening’ (EU CPR 305:2011) vereist een declaratie van de producteigenschappen (‘performance declaration’), onder meer voor wat betreft grondstoffenverbruik, hygiëne en milieubescherming. Aan het natureplus®-label herkent u de beste materialen voor duurzaam bouwen.


News

17.07.2017 Akteursforum Naturdämmstoffe

Im Rahmen eines Förderprojekts engagiert sich die Deutsche Umwelthilfe für einen stärkeren Einsatz von Dämmstoffen aus nachwachsenden Rohstoffen.[meer...]

[meer...]
Categorie: Mitglieder und Partner

14.07.2017 Polystyrol mit HBCD "nicht gefährlich"

Aufgrund eines Bundesratsbeschlusses gelten Polystyrol-Abfälle mit dem giftigen Flammschutz HBCD nicht länger als "gefährliche Abfälle". Umweltverbände protestieren.[meer...]

[meer...]
Categorie: Mitglieder und Partner
Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s

 

ADVERTISMENT