Natureplus – internationale vereniging voor toekomstgericht bouwen en wonen – natureplus e.V.

Wij tonen u de weg naar duurzame bouwmaterialen.

Gebouwen, bouwen en wonen zorgen voor zowat 40% van het wereldwijde grondstoffenverbruik en voor ongeveer 30% van het wereldwijde energieverbruik.

De Europese vereniging natureplus zet zich in voor een duurzaam grondstoffenbeheer en voor klimaatbescherming bij de productie van bouwmaterialen.

Wij Europeanen brengen gemiddeld meer dan 90% van ons leven in afgesloten ruimtes door (in huis, op kantoor…). De bouwmaterialen die in daarin toegepast worden, hebben natuurlijk een grote invloed op de gezondheid van de gebruikers.

De Europese vereniging natureplus promoot het gebruik van bouwmaterialen die streng getest zijn op vlak van hun invloed op de menselijke gezondheid.

Om dat te bereiken, heeft natureplus het natureplus®-kwaliteitslabel ontwikkeld. Bouwmaterialen die dit label behaald hebben, voldoen aan strenge criteria inzake

Dit label biedt consumenten en bouwprofessionals een goede wegwijzer om de producten te kiezen die aantoonbaar de beste zijn op vlak van milieu en gezondheid. De Europese ‘bouwmaterialenverordening’ (EU CPR 305:2011) vereist een declaratie van de producteigenschappen (‘performance declaration’), onder meer voor wat betreft grondstoffenverbruik, hygiŽne en milieubescherming. Aan het natureplus®-label herkent u de beste materialen voor duurzaam bouwen.


News

19.02.2018 Alternativer Entwurf der DGNB zum Gebšudeenergiegesetz

Die Deutsche Gesellschaft fŁr nachhaltiges Bauen - DGNB e.V. hat mit dem Gebšude -Emissions-Gesetz 2050 eine komprimierte Alternative zum Entwurf eines Gebšudeenergiegesetzes der Bundesregierung erarbeitet.[meer...]

[meer...]
Categorie: Mitglieder und Partner

14.02.2018 Plattformen zu ÷kologischem Bauen in Holland gestartet

In Holland sind zwei neue Internetplattformen ans Netz gegangen, die sich dem Thema ÷kologisches Bauen widmen[meer...]

[meer...]
Categorie: Bauszene
Displaying results ###SPAN_BEGIN###%s to %s out of ###SPAN_BEGIN###%s

 

ADVERTISMENT